ThesisTools 
   Maak en verspreid gratis je online enquete op www.thesistools.com

Medisch Leiderschap voor ANIOS

De overgang van student geneeskunde naar je eerste baan als arts gaat samen met nieuwe ervaringen en verantwoordelijkheden. Je bent bevoegd om bepaalde handelingen te verrichten en door ervaring word je ook bekwaam. Maar word je in dit proces goed begeleid door supervisoren? Hoe geef je leiding aan anderen? Hoe wordt de werkdruk ervaren? Hoe combineer je een nieuwe baan met avond- en nachtdiensten met je privéleven? Waar loop je op vast en hoe ga je daar mee om? Dit zijn vraagstukken die ons bezighouden.

Medisch leiderschap is een competentie waar het Platform Medisch Leiderschap zich hard voor maakt voor alle artsen en studenten. Hierbij gaat het zowel over persoonlijk leiderschap, leiderschap in samenwerking met anderen en in de maatschappij. Medisch leiderschap is een kwaliteit bij artsen die steeds belangrijker wordt en op vele vlakken van het werk als arts van belang is. Namens het Platform Medisch Leiderschap zijn wij met een werkgroep bezig om ook in de ANIOS-fase medisch leiderschap verder te onderzoeken en ontwikkelen. Om dit te bewerkstelligen moeten er o.a. een grotere bewustwording komen van medisch leiderschap en bovendien meer aandacht voor de ontwikkeling van leiderschap bij arts-assistenten.

Met behulp van deze enquête willen wij als werkgroep een document opzetten die beginnende arts-assistenten behoedt voor veel voorkomende valkuilen en bovendien de supervisor een betrouwbaar beeld geeft van de gewenste begeleiding. Om een eerlijk en goed beeld van de ervaringen van ANIOS met medisch leiderschap te krijgen, hebben we jouw hulp nodig door deze enquête in te vullen. We streven ernaar dat we met de uitkomsten een artikel kunnen schrijven over ervaringen in de medische praktijk.

Het invullen van de enquête duurt 5-10 minuten. Alvast bedankt voor je tijd!

N.B. de vragen staan gesteld in de tegenwoordige tijd. Als je inmiddels geen ANIOS meer bent vragen we je de vraag in te vullen over de tijd toen je nog ANIOS was.

 
   ThesisTools 
   Maak en verspreid gratis je online enquete op www.thesistools.com